Metabolizmayı Hızlandırmanın 7 Yolu



Metabolizma hızı nedir? Metabolizma hızı bir insanın herhangi bir fiziksel aktivite yapmadan gün içinde harcadığı enerji miktarıdır. Yani hareket halinde olmadığımız durumlarda organlarımızın çalışması ve sindirim gibi işlevler için harcanan enerjiyle bağlantılıdır. Bazal metabolizma hızı adı verilen bu oranın bilinmesi kalori ihtiyacının belirlenmesi ve kilo kontrolünün sağlanması açısından çok önemlidir.

1. Kas Yapın

Metabolizma hızlandırmanın 7 yöntemi
Merak etmeyin, vücut geliştirme yarışmasına katılmanızı önermeyeceğim ancak ağırlık kaldırmak metabolizma hızlandırma metotlarından bir tanesidir.

2. Daha sık yemek yiyin..

Metabolizma hızlandırmanın 7 yöntemi
Günlük almakta olduğunuz kalori miktarını azaltmak zayıflamanıza yardımcı olacağı gibi tam tersine kilo almanıza da sebep olabilir. Sıkı bir diyet yaparken ya da öğün atladığınızda metabolizma hızınız düşer ve bu da kilo almanıza neden olabilir.
Beslenmek ve metabolizma hızınızı yüksek tutmak için 4-5 saatte bir küçük öğünler alarak beslenmelisiniz.

3. Egzersiz yapın..

Metabolizma hızlandırmanın 7 yöntemi
Metabolizma hızlandırmanın en bariz yöntemi tabiki egzersiz yapmaktır ancak acaba doğru egzersizleri mi yapıyoruz?
Haftada en az 4 gün yoğun aerobik ve ağırlık çalışırsanız metabolizma hızınız inanılmaz derecede artacaktır.

4. Bol su için..

Metabolizma hızlandırmanın 7 yöntemi
Günde 8-10 bardak su içmek sağlık ve zayıflama için faydalı olduğu gibi metabolizmanın hızlanmasına da yardımcı olur. Buzlu(soğuk) su içerseniz ekstradan kalori de yakacaktır.
Yanlış okumadınız, buzlu suyun sindirimi esnasında vücudunuz kalori yakacaktır. Hiç bir şey yapmadan kalori harayacaksınız.

5. Baharat kullanın..

Metabolizma hızlandırmanın 7 yöntemi
Yemeklerinize baharatla tat katın, acı biber baharat ya da sosları metabolizma hızınısı arttıracaktır.

6. Çay saatini kaçırmayın..

Metabolizma hızlandırmanın 7 yöntemi
Metabolizmanızı hızlandırmak için çay fincanlarınızı hazırlayın ve yeşil çay ya da oolong çaylarınızı yudumlayın.Her iki çayda metabolizmanızı hızlandıracak kafein ve katetin içermektedir.
Ancak bu çayların etkisi kısa süreli olduğundan hızlı bir metabolizma için günde bir kaç fincan tüketmelisiniz.

7. Daha çok Protein alın..

Metabolizma hızlandırmanın 7 yöntemi
Metabolizma hızlandırmanın en kolay yöntemlerinden biri de her öğün protein almaktır. Proteinler yağ ve karbonhidratlara göre daha hızlı bir metabolizma sağlayacağı gibi, vücudunuzun kas gelişimine, bağışıklık sisteminize ve doku iyileşmesine yardımcı olur.
Bir sonraki öğününüzde menüye yoğurt,kuruyemiş, yumurta gibi protein ağırlıklı besinleri de ekleyin ve metabolizmanızı kolay yoldan hızlandırın.
Hızlı bir metabolizmaya sahip olmak için kolaylıkla uygulayabileceğimiz yöntemleri öğrendik. Vücudumuzun kontrolünü elimize alabilir ve potansiyelimizi zirveye çıkarabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder