Diyet Hakkında Doğrular ve Yanlışlar

 

Diyet Hakkında Doğrular ve Yanlışlar!.

Diyet kelime anlamı itibariyle sağlığı korumak, geliştirmek ve düzeltmek amacıyla uygulamaya konulacak beslenme şekli demektir.Ama diyetle ilgili bilinen bazı doğruların aslında yanlış olduğu ve bunlar uzmanlar tarafından derlendi. İşte sizlere diyet hakkında doğru bildiğimiz ama aslında yanlış olan gerçekler.



1. İlk olarak zaman sınırlaması geliyor.Örneğin ”sabah 8′de kahvaltı , akşam 19′dan sonra birşey tüketilmemeli gibi”.Burada dikkat edilmesi gereken şey sabah uyandıktan sonra 1 saat içinde enerji almanız ve 4 saatten uzun süre enerji almadan geçirmemeniz.
2. Su içme ilgili detaylardada çok fazla kafa karışıklığı oluyor. Örneğin “Yemekte su içilmez”, “Yemek arasında su içmeyin” gibi laflara inanmayın.Burada önemli olan nokta vücudu sıvı kaybından korumak için olan gerekli sıvıyı tüketmek.Bunun ne zaman nasıl alınacağı tamamen size kalmış durumda.
3. Metabolizma ile ilgili yanlış bilgiler.Aynı kiloda kalmanız ve kilo vermemeniz, metabolizmanızın size karşı direnç göstermesi değildir. Sizin beslenme şeklinizle sağlamanız gereken eksi enerji dengesini kuramadığınızın bir göstergesidir.Aldığınız enerjiden fazlasını vermelisiniz ki vücut kilo kaybına uğrasın.
4. Mucize yiyecekler! Bir besin ne kadar sağlıklı olursa olsun mucize yaratacak bir yiyecek, veya madde yoktur.Yani ”bunu ye kilo ver, bunu ye vücudun yağ yaksın” diye bir besin henüz keşfedilememiştir.
5. Detoks adıyla bağırsak temizleme. Bu yaraından çok size zarar verebilir.Bu şekilde bağırsak floranızı bozabilirsiniz. İnsan vücudu yapısı gereği toksin maddeleri her gün yaşam içinde yavaş yavaş atar.Detoksu yavaş yavaş yapmak için; bol su içmek, egzersiz yapmak, doğal yiyecekler tüketmek yeterli.
6. Spor yap yağlar kas olsun.Buda güzel bir yalan metodu.Kilo vermek için yapılacak en faydalı spor yürüyüş yapmaktır.Çünkü yürümek metabolizmanızı zorlamadan çok fazla enerji kaybetmenize neden olur.Bu sayedede vücuttaki yağ depolarının yakılmasına olanak sağlar.Burada en önemli nokta ise yağ ve kas hücresi farklı yapıda hücrelerdir, birbirlerine dönüşmezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder